Wat is yoga?

Yoga betekent van oorsprong 'één maken'. In het beoefenen van yoga oefen je jezelf in het samen brengen van lichaam, ziel en geest. In een wereld waar je vooral met je hoofd bezig bent kan yoga je helpen om meer bewust te worden van wat er in je lichaam gebeurt. Zo word je bewuster van welke signalen jouw lichaam  geeft en welke emoties, blokkades en gevoelens er in je lichaam schuilen.
 
Door lichamelijke oefeningen, ademhalingstechnieken en het bewust stilstaan bij jezelf en je lichaam, helpt yoga je om dichter bij jezelf te komen en tot God!

In mijn christelijke yogalessen (Stretch & Flows) verbind ik de focus op ons lichaam en ademhaling altijd met God. In de dingen die ik zeg, de vragen die ik stel en de inspiratie die ik geef verwijs ik altijd naar God of Jezus, waardoor je ook tijd en ruimte hebt om je relatie met Hem te overdenken en Zijn aanwezigheid te ervaren. 

vertel me meer!

'Be still and know that I am God.

‘That person is like a tree planted by streams of water, which yields its fruit in season, and whose leaf does not wither,
    whatever they do prospers.’

psalm 1:3

1

2

3

stressverlagend

De ademhalingsoefeningen en bewegingen die we in een yogales doen zijn zeer bevorderend voor ons zenuwstelsel. DIt heeft een gunstige uitwerking op ons immuunsysteem, algehele fysieke staat en ook stress. Je leert er ook technieken die je in een stressvolle situatie goed kan gebruiken; je lichaam leert hoe je het in een ontspannen staat kunt brengen!

lichaamsbewustheid

Yoga helpt je om je bewust te worden van je lichaam, je grenzen te leren aanvoelen en hier ook naar te luisteren. In het Engels heet dit zo mooi 'body awareness'. Je leert je lichaam beter leren kennen en ook in het dagelijks leven merk je dat je bewuster omgaat met signalen die je lichaam geeft. 

relatie met God

In ons drukke bestaan is het soms moeilijk om de fluisterende stem van God te verstaan. Yoga helpt om je af te sluiten van de ruis en je focus te verleggen naar binnen. Door ruimte te maken voor je gevoel en innerlijk proces kom je dichter tot jezelf en God. Door stilte komt er ruimte voor Gods Geest om tot jou te spreken!

Waarom yoga?

Wat we geloven bij RIVERBLOOM

Yoga is een veelbesproken onderwerp. Bij zowel christenen als niet-christenen. Daarom vind ik het belangrijk om als christen, theoloog, antropoloog en yogadocent mijn visie hierop te omschrijven. Hieronder dan ook een korte statement over de basis waar RIVERBLOOM voor staat. Meer hierover lezen? Kijk dan even rond op de blog (coming soon!).

Bij RIVERBLOOM geloven we in de God van de Bijbel. We zijn gemaakt door de Schepper van hemel en aarde en we lijken op God (genesis 1:26-28). We zijn als mens lichaam, ziel en geest en komen tot bloei wanneer we in relatie leven met onze Maker (psalm 1).

Jezus is de weg tot God. De Heilige Geest is onze Trooster en leidt ons door dit leven met zijn liefdevolle stem.

Het aardse leven is vaak hectisch, onvolmaakt, druk en chaotisch. Het kan fijn zijn om ons terug te trekken (als iemand dit vaak deed, dan was het Jezus wel!) om rust te zoeken en naar onze gedachten, gevoelens en sensaties te luisteren.

Yoga is een tool, een middel, om de ruis om ons heen te verstillen en de stem van Gods Geest te verstaan. Yoga helpt je om jezelf te begrijpen en jouw lichaam en geest samen te brengen. Yoga is niet de weg tot God, maar kan wel een hulpmiddel zijn om je zorgen bij Hem te brengen en zijn liefde voor jou te ervaren. 

Iedereen is welkom bij R I V E R B L O O M. Ook als je anders denkt, doet, gelooft of eruit ziet dan ik. Samen mogen we op weg gaan, zoekend naar een leven in volheid met onze Schepper en ik kijk ernaar uit om dat samen met jou te doen!

OUR BELIEFS