WEEKEND RETREAT - 
VOLG MAAR

Vertragen en bezinnen in Rust, Liefde en Inspiratie

Ja ik ga mee

Riverbloom
Retreat

VOLG MAAR


Hoe zou het voor je zijn als je..


Krachtig kunt staan voor wat je gelooft
Minder stress ervaart én op momenten van stress fijne tools hebt om ermee om te gaan
Een weekend lang in de watten gelegd wordt
Je tijd en begeleiding hebt om processen, verlangens en gevoelens de ruimte te geven
Leeft vanuit een diepe geliefde wetenschap én ervaring
Keuzes durft te maken vanuit je hart
Meer tijd hebt voor dat wat/wie je belangrijk vindt
Afwijzing van anderen makkelijk(er) van je af kan laten glijden


Hoe zou het voor je zijn als je..

Krachtig kunt staan voor wat je gelooft

Minder stress ervaart én op momenten van stress fijne tools hebt om ermee om te gaan

Tevreden (oeh, misschien zelfs blij!) elke ochtend in de spiegel kijkt

Leeft vanuit een diepe geliefde ervaring 

Een weekend helemaal ontzorgd wordt en heerlijk in de watten wordt gelegd?

Jezelf een weekend vol ontspanning, bezinning, tijd en ruimte voor jezelf en jouw binnenwereld gunt?

Keuzes durft te maken vanuit je hart
Meer tijd hebt voor dat wat je belangrijk vindt

Afwijzing van anderen makkelijk(er) van je af kan laten glijden

Bij een Riverbloom Retreat

Is er ruimte voor jouw proces
Ontvang je bemoediging, verdieping en inspiratie
Word je geprikkeld
Mag je rusten, mag je zijn
Word je gezien
Kom je in contact met wat er onder de oppervlakte speelt
Word je in verbinding gebracht met jezelf en met jouw hemelse Vader
Mag je zijn wie je bent, los van alle verwachtingen en rollen

Waarom deze retraîte uniek is

Holistisch & christelijke spiritualiteit 
Dit is niet de volgende cursusdag waar je leert hoe je een goede christen moet zijn. Dit retreat is een heerlijke ontspannen dag waar jij mag zijn wie je bent. Waar je mag rusten in de aanwezigheid van God en alles wat je bent, hebt, gelooft en meedraagt even mag laten rusten. Door het weekend heen gebruiken we lichaam, ziel en geest om Gods waarheid niet alleen in ons hoofd te hebben maar ook echt te laten landen in ons hart.


Theologisch onderbouwd
In 2016 studeerde ik af als Theoloog (BA) en in de 2 jaar die volgde rondde ik een Master in Antropologie af. Ik heb dus heel wat theoretische en filosofische kaders in mijn broekzak waar ik de boeken die ik lees, informatie die ik hoor en mijn eigen intuïtie aan toets. Ik bereid een retreat voor rondom het thema maar ook door de dag heen zal ik aan de hand van wat er naar boven komt mijn kennis, ervaring en inzichten op een liefdevolle wijze met je delen. Geen vraag is te gek en van een beetje twijfelschrik ik niet. En soms is 'ik weet het niet' krachtiger dan een dichtgetimmerd theologisch antwoord.


Ruimte voor eigen geloof(sproces)
Ik ben niet van de 'one size fits all'. Tenminste, niet in geloven, stellingen, dogma's. Ik vind het hart veel belangrijker dan wat je gelooft en dat krijgt in mijn retreats altijd prioriteit. Er is dus ruimte voor jou, voor jouw reis met God en dat waar jij ruimte voelt om te groeien. Weet je niet zo goed wat je gelooft? Of ben je juist overtuigd van jouw visie? Je bent welkom, precies zoals je bent. 
Aan het eind van het weekend heb je dit bereikt... 


Je hebt meer rust in je hoofd en leven. Je prioriteiten zijn weer even helder, er is ruimte geweest voor je gevoelens en met een frisse blik en dankbaar hart ga je naar huis.

Je ervaart meer rust

Je hebt God op een nieuwe manier ervaren. Je ontdekt nieuwe dingen ontdekt over jezelf in relatie tot God en je leert nieuwe manier van bij en met Hem zijn.

Boost aan je relatie met God

Doorheen de sessies krijg je inzichten over jezelf, jouw patronen, jouw belemmerende overtuigingen en jouw verlangens. Je wordt liefdevol bemoedigd deze bij God te brengen en de inzichten mee te nemen in je dagelijks leven.

Nieuwe inzichten

REVIEWS

"De retreat van Riverbloom was echt een verademing en een fijne manier om op adem te komen. 

Het is zo mooi om tegelijkertijd met je lichaam en met God bezig te zijn. Bijzonder om dan te merken wat God doet. 

Laurien heeft het super georganiseerd en is een toffe vrouw die de dag prachtig één geheel heeft gemaakt. 

Echt een aanrader dus!"


"Een hele fijne dag om even stil te staan en tegelijk in beweging te komen. 
Een dag om mijn gedachten in te laten tunen op God en tegelijk om uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. 
Om even af te zonderen en tegelijk te contacten met anderen. 
Een dag voL tegenstellingen die  perfect in balans waren. 

Dankjewel Laurien."

"Het was heerlijk! 
Nog nooit eerder gedaan, dus dat was best spannend. 
Maar Laurien praat je overal heerlijk doorheen en stelt je erg op je gemak. 
Alles is oké en dat geeft heel veel ruimte om echt even tot jezelf te komen. 
Ook de verbinding met de andere vrouwen was heel fijn. 
De mooie open gesprekken en de gezelligheid tijdens het eten.
 Genieten zo’n dag!:)."

Ja hier word ik blij van

Hi, ik ben LaurienHolistisch coach, afgestudeerd als Theoloog(BA) & Antropoloog (MA) en ook opgeleid als christelijk yogadocent en in opleiding tot Integratieve Coach-en Counseler.

Titels die me veel vertellen over mijn opleiding, kennis, kaders en skills. Opleidingen die mij vormden tot wie ik ben, mij inspireerden in hoe ik denk en naar de wereld kijk en mij de handvaten geven om met vertrouwen, zelfreflectie en de juiste zuivere middelen mijn mooie werk te doen. 

Boven dat alles ben ik mens. Een mens die de ups en downs van het leven kent en zo goed en kwaad als het gaat omarmt. Een mama van 2 mooie meisjes en vrouw van Alex. Een vrouw die zich soms nog een meisje voelt en tegelijkertijd heel veel zin heeft om volgend jaar eindelijk 30 te worden omdat ze zich vaak al zo volwassen voelt. Een vrolijke ENFP'er die alles en iedereen om haar heen analyseert en bemoedigt. Een vrouw met een hoofd wat nooit uitstaat en steeds beter leert luisteren naar het lijf wat liefdevol signalen blijft afgeven. Een mens die valt en weer opstaat. Een vrouw die met jou vanuit kwetsbaarheid en kracht wil verbinden. Een geliefd kind van God.

Vanuit dat menszijn wil ik met jou verbinden. Als coach en toeruster en als gids in jouw zoektocht naar heelheid. In een weekend retreat duiken we jouw binnenwereld in en bied ik een veilige leer- en groeiomgeving om te ontspannen en te reflecteren. Op zondag ga je met nieuwe inzichten en praktische handvaten weer naar huis!

Eerdere deelnemers omschrijven mij en mijn werkwijze als:

Open, nuchter, prikkelend, empathisch, vernieuwend, en verbindend.

Enthousiast geworden? Boek dan snel je kaartje voor het Weekend Retreat om het in levende lijve te ervaren.

Dit wil ik graag ervaren!

Over het thema - VOLG MAAR

In een wereld die als een razende verandert, de meningen om je oren vliegen en polarisatie aan de orde van de dag is kan het moeilijk zijn om dichtbij jezelf te blijven. Om richting te kiezen, focus te hebben en stappen te zetten.

Kracht en kwetsbaarheid lijken mijlenver uit elkaar te liggen en het een wordt overschreeuwd en overschaduwd door het ander.

Kwetsbaarheid wordt vaak gemaskeerd. Weggestopt onder maskers, delen die ons willen beschermen, grootse beloften en schone schijn.
Zonde, want juist in de kwetsbaarheid - ja, ook in jouw kwetsbaarheid - ligt kracht.

Dit weekend duiken we in op het thema VOLG MAAR.
We gaan reflecteren op wat het betekent om Jezus te volgen én hoe we daarin nog trouwer kunnen zijn aan onszelf in de unicitieit zoals we geschapen zijn. We duiken dieper in op wie Jezus was en is en wat het betekent om hem te volgen. We gaan luisteren naar ons lijf. Volgen wat er al in ons zit.
We gaan voelen, luisteren, delen, creëren en stil zijn. 

Het gaat tijdens dit retreat niet om goed of fout of die ene manier van geloven of mens zijn. Tijdens het weekend worden er verschillende tools, inspiratie, werkvormen en ideeën aangereikt waarvanuit jij op ontdekking mag gaan. Op ontdekking in jouw hart, samen met God en de deelnemers om je heen. 

Door de intieme groep van maximaal 10 personen is er ruimte voor jouw verhaal, jouw vragen, jouw twijfels en jouw gevoelens. We steunen en bemoedigen elkaar.

We volgen samen, volg je mee?

"For in Him we live
and move
and have our being"

Acts 17:28

Ja hier word ik blij van

Workshop 'luisteren naar je lijf' door dansimprovisatiedocent Anniek Meertens

Naast de inlevende en bemoedigende begeleiding van Holistisch Integratief Coach Laurien Blom ontvang je dit weekend ook een workshop van een gastexpert.

Zaterdagmiddag komt dansimprovisatiedocent Anniek Meertens een workshop 'luisteren naar je lijf geven'. Door middel van dans gaan we ontdekken en voelen wat het betekent om te luisteren, te voelen en te volgen. Een prachtig middel om het thema VOLG MAAR nog meer tot leven te brengen.

Niet te veel denken, vooral ervaren. Voelen. Volg maar.

Open,
nuchter,
prikkelend, empathisch, vernieuwend, ontwapenend, meelevend,
scherp en bemoedigend.

Eerdere deelnemers omschrijven mij en mijn werkwijze als:


Ik kom snel tot de kern, ben eerlijk, spat soms uit elkaar van enthousiasme en beweeg mee in wat er nodig en helpend is.

Als jij meegaat op retreat begeleid ik jou met liefde, passie, enthousiasme en kwetsbaarheid. Ik coach je op je blokkades en moedig je aan om uit je comfortzone te stappen. Want dat is 'where the magic happens'.

Echter al-tijd in mildheid en genade & op jouw tempo.

Vrijdagavond kom je tussen half 7 en half 8 aan in een prachtig oud klooster. Je wordt van harte welkom geheten en je krijgt de sleutel van je oude nonnenkamer. Deze deel je met een retreatgenoot (of je upgrade naar een heerlijk eigen stekkie;)) en je door de lange gangen, hoge plafonds en natuurrijke omgeving voel je meteen de rust een beetje in je lijf zakken. 

Om half 8 beginnen we met het programma: een eerste Riverbloom sessie staat op het programma. Een heerlijke ontspannen stretch-sessie met meditatie, tijd voor reflectie, ruimte om te connecten en te landen in het moment. Rond half 10 sluiten we de sessie af en ben je vrij om lekker vroeg je bed in te duiken, nog verder te gaan met het (creatief) verwerken van de sessie of te connecten met de andere deelnemers.

Hoe ziet zo'n weekend eruit?

vrijdag 18:30 - Welkom & Landen

Een volledige dag helemaal in het teken van jou, jouw proces en jouw relatie met God. In de uitgebreide Riverbloom sessies én aangeboden persoonlijke werkvoemen pellen we samen heel wat laagjes af en komen we tot de kern van wie jij bent, wat jij verlangt en wat Jezus volgen voor jou mag betekenen.

Door middel van beweging, creativiteit, stilte, reflectie, natuur en de mensen om je heen voel je je dichtbij God, krijg je ruimte om onverwerkte emoties en struggles te verwerken en maak je connectie met de Geest die in jou woont. 

In de avond staat er een Riverbloom sessie met hele rustige, ontspannende stretching op het programma, maar is er ook gelegenheid om met elkaar even lekker alles los te dansen, te zingen bij de piano en/of een goed wijntje te drinken met de andere deelnemers. 

Zaterdag - volg maar

Je staat op met het zonnetje wat door de kloosterramen schijnt, je voelt je spieren een beetje van de beweging van afgelopen dagen en je geest voelt een fijne mix van moe van alle indrukken en fris van alle nieuwe inzichten. Met een lach op je gezicht loop je naar het ontbijt. 

Deze dag staat in het teken van laten zakken wat er naar boven is gekomen en de vertaalslag maken naar 'het gewone leven' thuis. We maken een fijne wandeling, nemen ruimte om te delen en aan te voelen wat er nog nodig is. 

Tussen 3 en 4 uur sluiten we met elkaar af en ga je gevuld, gevoed, geinspireerd en dankbaar weer naar huis.

Zondag - zakken & vernieuwen

Tijdens een retreat laat ik me altijd graag leiden door de groep, de Heilige Geest en mijn intuïtie. Aanvoelen wat er nodig is, wat er gebeurt en wat de behoeften zijn. Desalniettemin bereid ik natuurlijk een uitgebreid programma voor en geeft onderstaand 'voorbeeldprogramma' een mooi overzicht van wat je mag verwachten van een Riverbloom Retreat.

Dit ben ik!

Is dit voor jou geschikt?

Tijdens dit weekend ga je op unieke en krachtige wijze ontdekken hoe geloof een plek mag hebben in jouw leven. Je gaat niet alleen leren jezelf volledig te omarmen, ook ontdek je hoe zich dit verhoud tot God. Aan de hand van de Bijbel laat ik je zien hoe God jou volledig omarmt en daag ik je uit om dit in praktijk te brengen in je eigen leven.je bent jezelf een beetje 'kwijt'Je bent jezelf nooit 'kwijt', want je draagt haar altijd met je mee.
Maar misschien ben je de connectie met die 'true you' wel een beetje verloren.
Tijdens deze dag gaan we connectie maken met die ware jij die roept om verbinding, om aandacht, om liefde. Samen gaan we ontdekken wie je bent en hoe je haar omarmt.
je geloofsleven is (een beetje) ingekakt
Ergens schuurt het. Jouw geloof nu en het geloof van anderen om je heen en/of de vroegere jij. Je hebt dit (nog) geen plekje kunnen geven en het omarmen, dat lukt al helemaal niet. Deze dag leer je het ten volle omarmen. Daardoor ga jij krachtiger, liefdevoller en vrijer geloven én leven.je voelt dat geloven anders kan, maar hoe dan?
Het leven (met God) kan soms best een zoektocht zijn. In je drukke bestaan vind je het maar lastig om tijd vrij te maken om te onderzoeken wat God en het geloof voor je mag betekenen. Juist een weekend apart zetten kan dan zo waardevol zijn! Echt tijd apart om te investeren in jouw zoektocht en je openstellen voor jouw Maker.


Je verlangt naar meer van god, maar weet niet waar en hoeMisschien 'geef' je wel in je omgeving en ben je op zoek naar een plek om te ontvangen. Om te rusten, om even te zijn - los van alle verwachtingen, rollen en to-do lijstjes. Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Een weekend niks hoeven, vrijheid ervaren en herbronnen aan de Bron van het leven!

Je zoekt verdieping in je geloof, een plek om even te zijn


Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de aanmelding?

Via deze link kun je je aanmelden voor het retreat. Je ontvangt dan een factuur via de mail. In de week voor het retreat ontvang je een mail met informatie rondom het retreat. 


Ik weet niet of dit de juiste tijd is

Dat weet je nooit. Waarschijnlijk voel je in je onderbuik wel of dit je aanspreekt of niet? Ik zou zeggen; durf de stap te wagen! Doodeng (dat vind ik nieuwe dingen proberen ook!) maar geen reden om het niet te doen! Hoe cool als je nu op je gevoel durft af te gaan en dit heerlijke cadeau aan jezelf geeft?

Hoeveel kost het retreat?

De investering van het retreat 'VOLG MAAR' is 647 euro. Daarvoor krijg je een volledig verzorgd weekend inclusief heerlijke biologische maaltijden, fijne snacks, verdiepende inhoud, ontspannende yogaflows en meditaties. Het is niet zomaar een weekendje weg, dan kun je ook gewoon een hotel boeken. Het is echt een compleet programma wat erop gericht is om jou een unieke en transformerende ervaring te bieden. 
Er is ook ruimte om door middel van creativiteit de nieuwe inzichten te verwerken - hiervoor zijn ook materialen beschikbaar. Een investering in jezelf, in je geloofsleven en je relatie met God.

Wat voor vrouwen komen hierop af?

Bij Riverbloom retreats is iedereen welkom zoals je bent. Dat maakt ook dat er een hele diverse groep vrouwen aanwezig is op de retreats. Uit elke leeftijdscategorie is er vaak wel iemand vertegenwoordigd en juist van het verschil in leeftijd, werk, relatiestatus en struggles kunnen we heel erg veel van elkaar leren. Er doen maximaal 10 deelnemers mee, waardoor het intiem, persoonlijk en veilig is om te verbinden, te delen en te zijn wie je bent.
Je bent welkom, echt helemaal zoals je bent!

Wanneer begint en eindigt het?

We beginnen vrijdagavond om half 8. Je bent welkom vanaf half 7 voor een kopje thee, het settelen in je kamer en/of het ontdekken van het klooster. Wil je graag eerder komen en mee eten? Dat is voor een meerprijs van 33 euro mogelijk.
Zondag sluiten we tussen 3 en 4 weer af. Zo kun je ontspannen en opgeladen weer naar huis en zondagavond thuis lekker alle indrukken op je eigen manier thuis verwerken voordat de (werk)week maandag weer begint.